ÖNKÉPZÉSSEL ÉS ÖNKÉNTESSÉGGEL TÖLTI A JÁRVÁNY IDEJÉT TURÓS ARNOLD, ÖKÖLVÍVÓ EDZŐ

Egyéb

Turós Arnold, az Arnold Boxing Team vezetője a koronavírus-járvány alatt sem tölti az idejét tétlenül. Mindamellett hogy otthonában családapai teendőit látja el, – házas, egy 11 éves kisfia és egy 6 éves kislánya van – az önkormányzatnál a önkéntesnek jelentkezett és napjai egy részét tanulással tölti.

Turós Arnold, az Arnold Boxing Team vezetője a koronavírus-járvány alatt sem tölti az idejét tétlenül. Mindamellett hogy otthonában családapai teendőit látja el, – házas, egy 11 éves kisfia és egy 6 éves kislánya van – az önkormányzatnál a önkéntesnek jelentkezett és napjai egy részét tanulással tölti.

Serdülő és ifi országos bajnokságok bronzérmese volt, később a Papp László Felnőtt Országos Bajnokságon is harmadik helyezett lett.

Nevelőedzője Őri Lajos, akivel pályafutása leghosszabb és sikerekben leggazdagabb szakaszát töltötte. Sokat tanult Horváth Gábortól és Horváth Elemértől is, később Hermann Istvánnal, majd profiként Molnár Attilával készült. Pályafutása lezárultával edzősködni kezdett, edzői tanfolyamot végzett.

Oktatói képesítése mellé 2016-ban „egy csillagos” nemzetközi ökölvívó szakedzői minősítést szerzett, megalapította az Arnold Boxing Teamet. Eddigi edzői pályafutása legeredményesebb éve 2019 volt.

Tóth Adrián és Balogh Bálint magyar bajnok lett, Nagy Evelin Magyar Kupát nyert és bajnoki 2. helyezett lett. Lakatos Viktor kezdő létére a legnépesebb súlycsoportban harmadik helyet szerzett, Jónás Dominik szintén bronzérmes volt. Zsoldos Virág és Major Milán csak a döntőben találtak legyőzőre, így ők ezüstéremmel zárták a magyar bajnokságokat.

Edzői munkáját Lénárt Péter és Magda Dániel, edzők segítik, az orvosi hátteret Dorotovics Miléna, pszichológus, Dr. Keresztesi Márk, fül-orr gégész, Szabó Gábor, ortopédus biztosítják, mozgásszervi segítséget Pilaszanovich Milántól kapnak.

Tóth Adriánt kicsi kora tanítja, neveli a szülőkkel és a nagypapával napról napra megbeszélve, amit fontosnak tartanak, tudatosan építve az ifjú bunyós karrierjét. Már hat esztendeje dolgoztak együtt mire Adrián elérte a versenyzéshez szükséges minimális, tizenhárom éves életkort.

Fontosnak tartom a gyerekek sokoldalú mozgáskészségének korai fejlesztését, hogy amikor tizenhárom évesen majd elkezdhet bunyózni, könnyedén és magabiztosan mozogjon a ringben.

Mozgással az élet szinte minden területén lehet megelőzni, fejleszteni vagy gyógyítani.

Tanítványaimat ezért sportos életmód felvételére ösztökélem és igyekszem feltölteni őket önbizalommal. A gyerekcsoportban még nem sokat lehet konkrétan az ökölvívással foglalkozni, ezért is szeretném fejleszteni a tudásomat, hogy melyek azok a mozgásformák, amikkel sokoldalúvá tehető a gyerekek mozgáskultúrája.

Az edzősködés nem éppen a legjövedelmezőbb szakma, főleg az ökölvívó edzői nem, de a szüleim és kiváló barátom, Sudár Gábor, a Sudár Ablakrendszerek tulajdonosának anyagi támogatása segítségével szolgálom a fiatalságot és a sportot. Nagy álmom, hogy egyszer olimpikont neveljek, a hivatásom pedig az, hogy minél több emberrel ismertessem meg az ökölvívást.” – emelte ki Turós Arnold.

Forrás: szekesfehervar.hu

Vélemény, hozzászólás?